Vezetői tanácsadás és coaching

A legjobb, leghatározottabb vezetőknek is szüksége lehet arra, hogy a megfelelő időben és módon támogatást kapjanak. Ennek fontossága sokszor csak akkor tudatosul, ha már megtapasztalták ezt.

Az egyszemélyű irányítású cégvezetőknek a legnehezebb!

Az első számú vezető gyakran magányos farkasként viszi a céget a hátán. Egyedül van, sokszor nagyon egyedül! Nincs kivel megosztani sem a sikereit, sem a nehézségeit, sem a kételyeit, pedig időnként neki is szüksége lehet egy jó társra, együttérzésre, együtt gondolkodásra, bátorításra.

Ezen cégeknél hiányzik leginkább a vezetőknek egy támasz, mert nagy a teher a vállukon. A családot nem szívesen terhelik a céges problémákkal, a barátok, ismerősök nem szakavatottak, és a velük töltött idő inkább a kikapcsolódást és a pihenést szolgálja.

Több tulajdonos esetén más miatt lehet szükség tanácsadóra

Az egyenlőtlen terhelés és a felelősség, a bér és a jövedelem mértéke az évek múltával sok feszültséget, viszályt szülhet, és megtorpanást, válást okozhat a cégben. Ennek megbeszélése, rendezése előmozdíthatja a kapcsolatokat, és így a cég működését, sokszor a megmentését is.

Tisztázni lehet újra a szerepeket, a felelősséget, a bérezést, a tulajdonosi és a vezetői  együttműködést is. Ez sokszor összemosódik. Van, ami jár a tulajdonlás jogán, és lehet olyan, ami csak adható, ha a tulajdonos-vezető megfelelően teljessít a maga területén. Így külön válhat a vezetői munkáért járó jövedelem, és a tulajdonosnak járó osztalék. Ez által igazságosabb elosztás születhet a cégben.

Kiereszteni a gőzt -  felszabadító érzés!

Ügyfeleink legtöbbször megkönnyebbülnek egy-egy hosszabb beszélgetés, együttlét után, és az új feladataikhoz erőt kapnak tőlünk.

Egymásra hangolva...

Tanácsadást többnyire azon ügyfeleink veszik igénybe, ahol cégátvilágítást, cégfejlesztést végeztünk. Fél szavakból is megértjük egymást, ezért is hatékonyabb.

Hívjon minket, ha nyitott egy ilyen együttműködésre.