2021-ben volt 30 éves a Made-Info Kft.


Cégünk a rendszerváltás után, 1991-ben alakult meg.  Akkoriban robbant be hozzánk a számítástechnika, az irodatechnika, a távközlés. Többünknek volt kapcsolata ezen területekkel, így heten összeállva, informatikai szakkiadóként kezdtük meg a működésünket. 

Nagyon sok céget ismertünk meg, jó rálátásunk lett a piacra és az új vállalkozói rétegre. 

Időközben rengeteg változáson ment keresztül a piac és a gazdaság, amelyek megjelentek a KKV-k sorsában is. Természetesen, a mi cégünk is megélte a nyomtatott és a digitális sajtó irányváltását. A katalógusok sorsa megpecsételődött, így nekünk is változtatni kellett.

1997 második felében cégünk egyik része reklámügynökségként folytatta, a másik a KKV-k felé fordult, hogy segítse a fejlődésüket. Ez utóbbiak voltunk mi ketten, Ági és András.


Kik vagyunk?

Honnan a tudás, ami elindított bennünket ezen az úton?

Dr. Kirilly András - alapító, vezetési tanácsadó

Pénzügyszakos közgazdász, a közgazdaság tudományok doktora. Tudományos főmunkatársként, vállalati felsővezetőként, rendszerszervezőként és szaktanácsadóként is dolgozott. Nevéhez fűződik pl. a magyarországi 5 napos munkahét bevezetése is. Sok idő eltelt azóta, manapság a 4 napos munkahét bevezetésén munkálkodnak már. 

Céges érdekeltségi / motivációs rendszerekkel 1983. óta foglalkozik, országos hírű vállalatok rendszerfejlesztésében vett részt. 

Erőssége a kritikai és a realitásérzéke, valamint a jó emberismerete.


Molnár Ágnes - alapító, vezetési tanácsadó

Először pedagógusi, majd gazdasági diplomát szerzett és HR területen is képezte magát. Több éves pedagógusi és kutatóintézeti munka után, 1992-ben kezdett a Made-Info Kft-ben.

Részt vállalt a felsőfokú oktatásban is, számos publikáció társszerzője. Erőssége az érzékenysége, mások megértése, támogatása.

Eltérő képzettségük, tapasztalatuk és személyiségük jól kiegészítik egymást.


Ügyfeleinkről
...

A kis- és középvállalkozások életét, működését, fejlődését 1992 óta figyeljük. 1995-től már a kiadói munka mellett is vállaltunk tanácsadói munkát. Szolgáltatásainkat a kezdetektől fogva a KKV-k számára alakítottuk ki, figyelembe véve a sajátos igényeiket és a lehetőségeiket.

Ekkoriban szervezetfejlesztés vagy érdekeltségi rendszer, tanácsadás csak a nagyvállalatok számára volt elérhető. 


Cégünk elsőként kezdett foglalkozni a  "kicsikkel". 

Első megbízásaink a kereskedelem fejlesztéséhez, a motivációs rendszerek kialakításához, a sajtó- és a marketing munkához kapcsolódtak. 

Főként 15-50 fős, magyar tulajdonú vállalkozások számára vállalkoz(t)unk. Persze, akadtak azért kivételek is. Legkisebb létszámú cégünk 6, a legnagyobb pedig több mint 130 fős volt eddig. 

Meglepő a mini létszámú cég, ugye? Mégis, ennek a tulajdonosa azt mondta nem sokkal munkánk befejeztével: " Ez volt életem legjobb befektetése". A bevételéhez képest akkor ő tényleg nagyon sokat fizetett, azaz igen nagy dolog volt tőle ez a vezetői döntés, viszont 55 évesen "nyugdíjba" mehetett, és átadta a céget a gyermekeinek. 18 évig voltunk velük havi rendszeres üzleti kapcsolatban.

Az átvilágított cégek létszáma nagy átlagban 15-35 fő között mozgott. Ez nem véletlen. Az egyszemélyes irányítás általában ekkor kezd olyan nehézségekbe ütközni, amely miatt a tulajdonos - vezetőnek változtatni kell!

A cégek árbevétele az évi 50 millió Ft-tól a több milliárd forintig változott / változik (megjegyezzük, hogy a kilencvenes évek közepén az 50 millió Ft nem annyit ért, mint manapság).

Ügyfeleink között vannak, akikkel hosszú éveken keresztül együtt dolgoztunk. Több ügyféllel tíz évig, vagy még annál is hosszabb ideig voltunk és vagyunk a mai napig is kapcsolatban.

Két ügyfelünk a Forbes listája alapján, ma már a 100 legnagyobb magyar vállalat közé tartozik.

"Mibe kerül?" - azaz a díjazásunkról is essék néhány szó

A munkadíjat mindig a feladatot ismerve állapítjuk meg, amely a ráfordított időtől és a szolgáltatástól függ. Komplex megbízás esetén, 2-3 hónapos munka a jellemző a fent említett, 15-35 fős cégméreteknél.


Kinek és mikor érdemes igénybe venni a segítségünket?

  • Néhány éves, erőteljes fejlődésben lévő vállalkozások vezetőinek, ahol a tulajdonos a növekvő létszám, a forgalom és a feladatok láttán, egyre inkább szeretne kiszámíthatóbban, nyugodtabban, egy jól működő rendszerben dolgozni.
  • Akkor, ha a cégvezető már érzi, hogy baj lesz, ha nem változtat (számos tünete van ennek a cégben).
  • Ha már ott a baj, és nincs mire várni.
  • Ha minden jól megy, de mégis jól jön egy külső szem, aki rálát a cégre, amely megerősít, akivel jó tervezni, vagy esetleg ad néhány jó tanácsot a továbbfejlődéshez.
  • Generációváltásra való felkészülés előtti években.

A szervezetfejlesztés nem egyenlő a csapatépítéssel. Ez utóbbit meghagyjuk másoknak.

Mindig annyi munkát vállalunk be, amennyit jó lelkiismerettel el is tudunk végezni, hogy megbízóink azt mondhassák, jól döntöttek.


Ön is szeretne fejlődni, változtatni, nyugodtabban élni? 

Ismerjük meg egymást, kérjen egy díjmentes találkozót!


Üdvözlettel:

Ági, András