Dr. Kirilly András & Molnár Ágnes 

Már majdnem 30 éve...


Cégünk
- a Made-Info Kft. - a rendszerváltás után, 1991-ben informatikai szakkiadóként kezdte meg működését, amiben jó lehetőséget láttunk. Akkoriban robbant be hozzánk a számítástechnika, az irodatechnika, a távközlés. Nagyon sok céget ismertünk meg, jó rálátásunk lett a piacra és az új vállalkozói rétegre. 

Időközben rengeteg változáson ment keresztül a piac és a gazdaság, amelyek  megjelentek a KKV-k sorsában is. Természetesen, a mi cégünk is megélte a nyomtatott és a digitális sajtó irányváltását, a katalógusk sorsa megpecsételődött, így nekünk is változtatni, változni kellett.

1997-ben cégünk egyik fele reklámügynökségként folytatta, a másik a KKV-k felé fordult, hogy segítse a fejlődésüket. Ez utóbbiak voltunk mi ketten, Ági és András.

Miből táplálkoztunk, honnan a tudás, ami elindított bennünket ezen az úton?

Az alapok régóta megvoltak: 

 • András pénzügyszakos közgazdász, a közgazdaság tudományok doktora. Tudományos főmunkatársként, vállalati felső vezetőként, rendszerszervezőként és szaktanácsadóként is dolgozott. Nevéhez fűződik pl. a magyarországi 5 napos munkahét bevezetése is. Ez sokaknak már történelem! Céges érdekeltségi / motivációs rendszerekkel 1983. óta foglalkozik, országos hírű vállalatok rendszerfejlesztésében vett részt. Erőssége a kritikai- és realitásérzéke, valamint a jó emberismerete.

 • Ági inkább humán beállítottságú: Először pedagógusi, majd gazdasági diplomát szerzett és HR-területen is képezte magát. Sok éves pedagógusi és kutatóintézeti munka után, 1992-ben kezdett a Made-Info Kft-ben. Részt vállalt a felsőfokú oktatásban is, számos publikáció társszerzője. Erőssége az érzékenysége, mások megértése, támogatása. 

Eltérő tudásuk, beállítottságuk és szemléletük egyensúlyt teremt az együttműködésben.

Ügyfeleink

A kis- és középvállalkozások életét, működését, fejlődését 1992 óta figyeljük. 1995-től már a kiadói munka mellett is vállaltunk tanácsadói munkát. Szolgáltatásainkat a kezdetektől fogva a KKV-k számára alakítottuk ki, figyelembe véve a sajátos igényeiket és a lehetőségeiket.

Ekkoriban szervezetfejlesztés vagy érdekeltségi rendszer, tanácsadás csak a nagyvállalatok számára volt elérhető. Cégünk elsőként kezdett foglalkozni a  "kicsikkel".

 • Első megbízásaink főként a kereskedelem fejlesztéséhez és a motivációs rendszerek kialakításához, a sajtó- és marketing munkához kapcsolódtak. 
 • Főként 15-50 fős, magyar tulajdonú vállalkozások számára vállalkoz(t)unk. Persze, akadtak azért kivételek is. Legkisebb létszámú cégünk hat, a legnagyobb, pedig 105 fős volt. Meglepő a mini létszámú cég, ugye? Mégis, ennek a tulajdonosa azt mondta nem sokkal munkánk befejeztével: " Ez volt életem legjobb befektetése". A bevételéhez képest akkor ő tényleg nagyon sokat fizetett, azaz igen nagy dolog volt tőle ez a megrendelés. A céggel a 18 évig üzleti kapcsolatban álltunk, de már a 2. generációval.

 • Az átvilágított cégek létszáma nagy átlagban, 15-30 fő között mozgott. Ez nem véletlen. Az egyszemélyes irányítás általában ekkor kezd olyan nehézségekbe ütközni, amely miatt a tulajdonos - vezetőnek változtatni kell!

 • A cégek árbevétele az évi 50 millió Ft-tól a több milliárd forintig változott / változik (megjegyezzük, hogy 29 évvel ezelőtt az 50 millió Ft nem annyit ért, mint manapság).

 • Ügyfeleink között vannak, akikkel hosszú éveken keresztül együtt dolgoztunk. Több ügyféllel tíz évig, vagy még annál is hosszabb ideig voltunk és vagyunk a mai napig is kapcsolatban.
Díjazásunk

 • Komplex munkánál mindig a feladatot ismerve állapítjuk meg a munkadíjat, amely a ráfordított időtől és a szolgáltatástól függ.

Kinek és mikor érdemes igénybe venni a segítségünket?

 • Néhány éves, erőteljes fejlődésben lévő vállalkozások vezetőinek, ahol a tulajdonos a növekvő létszám, a forgalom és a feladatok láttán, egyre inkább szeretne kiszámíthatóbban, nyugodtabban, egy jól működő rendszerben dolgozni.
 • Akkor, ha a cégvezető már érzi, hogy baj lesz, ha nem változtat (számos tünete van ennek a cégben).
 • Ha már megvan baj, és nincs mire várni.
 • Ha minden jól megy, de mégis jól jön egy külső szem, aki rálát a cégre, amely megerősít vagy esetleg ad néhány jó tanácsot a továbbfejlődéshez.

A szervezetfejlesztés nem egyenlő a csapatépítéssel. Ez utóbbit meghagyjuk másoknak.

Mindig annyi munkát vállalunk be, amennyit jó lelkiismerettel el is tudunk végezni, hogy megbízóink azt mondhassák, jól döntöttek.


Ön is változtatni szeretne?

Beszéljük meg, hogyan lehet tovább lépni!


Üdvözlettel:

Ági & András 

Molnár Ágnes
vezetési tanácsadó

Dr. Kirilly András
vezetési tanácsadó